Agahiyên Giştî

TARİHÇE

• Sason Meslek  Yüksekokulu, 01.02.2013 tarihinde Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Batman Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur.

MİSYON

• Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitim almış, mesleki yeterliliği olan, iş hayatına uyum sağlayacak, insan ilişkilerinde başarılı, toplumsal kalkınmada pay sahibi, milli değerlerine bağlı, liderlik özellikleriyle donanmış, gelişen teknolojileri takip edebilen ve yaşam boyu mesleki gelişimin önemini kavramış bireyler yetiştirmek, ayrıca çeşitli projeler vasıtasıyla sanayi ve hizmet sektörleri ile ilişkileri güçlendirerek yöre kalkınmasına katkıda bulunmak.

VİZYON

• Ülkemizde gelişmekte olan alanlardaki nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak, uygulamaya yönelik eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirmeyi amaçlayan, iş dünyasında aranan ve yurtdışında da çalışabilecek yeterlilikte mezunlar veren, kendini sürekli geliştiren, öncü ve yenilikçi bir meslek yüksekokulu seviyesine gelmek ve bu şekilde mesleki eğitim ve öğretim alanlarında ülke çapında tercih edilen öncü bir kurum olmak.

TEMEL DEĞERLER

• Adalet ve sorumluluk duygusuyla hareket etmek
  • Yenilikçi, araştırmacı ve problem çözücü olmak
  • Uyum, işbirliği ve dayanışmaya önem vermek